Nätverk som tjänst

Bekymmersfri kommunikation utan begränsningar

Ladda ner produktbladDetaljerad beskrivning

Nätverk som tjänst är lösningen för dig som letar efter en riktigt kompetent kommunikationslösning, kontinuerligt övervakad och driftad av certifierad personal med lång erfarenhet, till en fast månadskostnad.

Vi har över 20 års erfarenhet av att bygga och underhålla stabila och affärskritiska nätverk.

Den ständiga utmaningen - budget, tid och utbildning

De flesta IT avdelningar idag brottas med ungefär samma problem.

Det kan handla om att försöka få tiden att räcka till för nya projekt, sköta kontinuerligt underhåll med patchningar och uppgraderingar, och felsöka problem de som uppstår, men även att försöka hinna med att upprätthålla den personalkompetens som krävs för att administrera och sköta den moderna arbetsplatsen som i allt snabbare takt flyttar till molnet.

Men det kanske absolut vanligaste problemet är att man försöker tänja och sträcka på en redan ansträngd budget för att försöka tillgodose alla krav och förväntningar som en allt mer digitaliserad organisation har. För att inte tala om alla risker och hotbilder som följer med en ständigt uppkopplad och alltmer molnbaserad miljö. Risker och hotbilder som dessutom förändras i en betydligt snabbare takt än vad IT budgeten gör.

Känner du igen dig i ovanstående?

Då vet du också att dessa utmaningar ofta resulterar i en omfattande teknikskuld – med uppgifter och projekt som skulle varit utförda för flera månader (eller i värsta fall år) sedan, men som fått stryka på foten på grund av tidsbrist eller på grund av det inte fått plats i budget i år heller.

Fast månadskostnad - allt ingår

Övervakning 24x7

Automatiserad felsökning och ärendehantering

Direktkontakt med certifierade tekniker

Marknadsledande produkter

Livscykelhantering

Kommunikation - digitaliseringens grundförutsättning

Det är sällan det ämne som ligger  högst upp på den dagliga agendan för IT avdelningar som strävar efter att skaffa sig konkurrensfördelar, nya affärsmöjligheter, eller bara hålla jämna steg i digitaliseringens flodvåg. Men nätverk, kommunikation och säkerhet tillhör de absolut mest kritiska byggstenarna som ett digitaliserat företag består av.

Trots det så saknas ofta en utvecklingsplan och livscykelhantering på nätverkskomponenter, vilket sätter käppar i hjulen när man vill införa nya funktioner som till exempel utökad visibilitet eller kunna styra åtkomst till nätverket.

Prestanda och funktionalitet utan komplexitet

På samma sätt som de flesta av oss förväntar oss att eluttaget i väggen bara skall fungera och se till att lampan lyser, så erbjuder vår tjänst precis samma sak för nätverket på arbetsplatsen, oavsett om det är ett uttag i väggen, trådlöst eller din anslutning mot internet. Det gör att du får en plattform att bygga värdeskapande funktioner på, och framförallt kunna använda som en resurs som hjälper dig att snabbare förstå orsaken till ett problem, istället för att vara en källa till osäkerhet och problem.

Vår tjänst ger dig nätverksdrift som den borde vara, med marknadsledande produkter, direktkontakt med kompetenta tekniker och en fullständig kostnadstransparens.

Automatisering - den hemliga ingrediensen

Det som framförallt särskiljer vår tjänst från många andra liknande tjänster, är att vi hela tiden övervakar din nätverksmiljö och analyserar alla händelser och telemetri data som genereras från nätverksutrustningen.

Att samla in och analysera all information som enheterna i nätverket producerar är ett måste för att kunna vara proaktiv och för att snabbt kunna reda ut problem, som ofta kan vara svåra att direkt relatera till den faktiska orsaken.

Men att analysera och följa upp alla händelser, speciellt om det handlar om flera hundratals- eller tusentals enheter, blir snabbt en övermäktig uppgift om den skall utföras manuellt.

Lösningen heter automatisering, och det är det som gör att vi snabbt kan få en överblick över problemet och kunna åtgärda det innan det blivit kritiskt för våra kunder.

Händelser och larm som genereras i ditt nätverk skickas automatiskt, dygnet runt, året runt, till vår egenutvecklade molnbaserade tjänst. Där analyseras och klassificeras händelsen, berikas med ytterligare automatiserat felsökningsdata som exempelvis ”kan vi nå internetleverantörens router”, eller ”vilken dator är ansluten på porten som har problem”.

Det data som inhämtas beror på vilken typ av larm eller händelse som inträffat, och används sedan för att automatiskt skapa ett support ärende i vårt system.

Därefter verifierar en tekniker händelsen, åtgärdar problemet direkt och notifierar dig som kund om det skulle behövas. Det är förresten samma personer som svarar när du ringer, eller för den delen mailar in med frågor – du kan alltid vara säker på att när du kontaktar oss så får du hjälp direkt utav någon som verkligen kan produkterna och lösningen.

Vad kostar det?

Pröva vår kostnadskalkylator för en uppskattning av vad ditt nätverk kommer att kosta.

Kostnadskalkylatorn
Vill du veta mer?