Nätverk som tjänst

Med nätverk som tjänst får du allt som du behöver för ett säkert och funktionellt nätverk för hela organisationen. Alltid en personlig kontakt och till en fast månadskostnad.

En nätverkslösning som bara funkar

Företagets nätverkslösning är grunden för allt. Oavsett om det gäller fasta kontorsarbetsplatser, trådlösa anslutningar eller hemarbete via molnet är en väl fungerande digital infrastruktur nyckeln till att jobbet kan utföras. Ett dåligt fungerande nät blir därför ofta en anledning till frustration, både för företagets medarbetare och dig som IT-ansvarig.

Tänk dig ett nätverk och en digital infrastruktur som bara funkar. Där användarna slipper upplevelsen av att videomötet hänger sig eller filer fastnar i överföringen. Där du som ansvarig kan förlita dig på att allt fungerar som det ska och känna dig trygg i att användarupplevelsen är den allra bästa. Där nätverket helt enkelt är grunden för att kunna leverera fler och bättre tjänster som bidrar till mer affärer. Precis det erbjuder vi under konceptet Nätverk som tjänst.

Nätverk som tjänst – en helhetslösning för företaget

Nätverk som tjänst är utformad för framåtriktade organisationer där digital kommunikation är avgörande för konkurrenskraft och tillväxt. Tjänsten ger dig allt du behöver för ett säkert och funktionellt nätverk för hela organisationen.

Fast, budgeterbar månadskostnad

Med en transparent prissättning där allt ingår till en fast månadskostnad – hårdvara, licenser, uppdateringar, övervakning och support – får du ett nätverk som fungerar optimalt både i dag och imorgon, utan obehagliga överraskningar. Licensmodellen gör det enkelt att skala upp kapaciteten för att lägga till nya användare, sajter eller kontor.

Full insyn och överblick

Vi säkerställer att allt fungerar och genomför proaktiva åtgärder för att optimera prestandan i nätet så att du kan luta dig tillbaka. Vill du ändå koll på vad som händer i nätet och vilka åtgärder som görs? Allt finns presenterat direkt i kundportalen.

Marknadsledande teknik som bas

Tjänsten är baserad på hårdvara från Cisco Meraki, marknadens ledande leverantör av molnbaserad IT. Lösningen är komplett med switchar, accesspunkter, brandväggar och all funktionalitet din organisation kräver. Det ger en stabil bas för att lägga till nya applikationer och tjänster i takt med att behoven utvecklas.

Vår plattform för Nätverk som tjänst

För att ytterligare underlätta för våra kunder som använder Nätverk som tjänst har vi utvecklat vår egen kundportal – QARP. Som kund innebär detta att du får en oslagbar överblick och full transparens. Hela plattformen är molnbaserad och API-driven.

I QARP kan du bland annat:

  • Följa hantering och status för olika ärenden. Automatisk felsökning ingår och varje händelse dokumenteras, stort som smått!
  • Få övervakning av samtliga Meraki-enheter – oavsett vart i världen de befinner sig.
  • Se en analys över samtliga händelser som uppstår i ditt nätverk.
  • Få detaljerad statistik över hur ditt nätverk mår.
  • Få direktkontakt med en certifierad tekniker. Vår kvalificerade support finns alltid nära till hands.

QARP möjliggör, förenklar och ger dig en enorm trygghet. Kundportalen ingår självklart utan extra kostnad för dig som har Nätverk som tjänst från QLS.

Tre steg till en nätverkslösning som bara funkar

Så hjälper vi dig att komma igång med Nätverk som tjänst:

Behovsanalys och lösningsförslag

Inget är så dyrt som en lösning som inte matchar företagets behov. Vi ser över och analyserar behoven och tar fram en skräddarsydd lösning för ditt företag utifrån era önskemål, budget och förväntade livslängd.

Installation och konfigurering

Våra certifierade tekniker ser till att lösningen konfigureras optimalt. Vi utför den fysiska installationen till ett fast pris per enhet, med minimal påverkan på den befintliga verksamheten.

Övervakning, support och kontinuerlig optimering

Vi övervakar lösningen dygnet runt. Har du frågor eller vill ha en ändring utförd får du direkt kontakt med en certifierad tekniker. Vi tar också hand om alla uppgraderar och optimerar löpande din nätverkslösning – utan att det kostar en krona extra.

Proof of concept innan du går ”all in”?

Vill du hellre testa vår lösning i mindre skala först erbjuder vi en Proof of Concept (PoC) där du får chans att känna på hur allt fungerar innan du bestämmer dig för en bredare utrullning.

Hör av dig så berättar vi mer!

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.