Kunder & Projekt

Ta del av våra kunders berättelser! Få inspiration och läs om hur hur vi skapat olika lösningar åt dem. Möjligheterna är oändliga!

Polygon Group - Jonas Lindholm

”QLS är trygga, innovativa och snabbfotade”

Polygon Group, med över 7 000 anställda i 16 olika länder, bestämde sig för att det var hög tid att se över infrastrukturen på global nivå. De började söka efter en partner som kunde hjälpa dem med detta och till slut föll valet på QLS quality solutions AB.
– QLS kunde presentera den bästa tekniska lösningen, vilken även var kostnadseffektiv. Vi fick snabbt förtroende för dem och nu när projektet närmar sig sitt slut – så är det tydligt att vi gjorde rätt val, säger Jonas Lindholm, ansvarig för IT-säkerhet och infrastruktur inom hela Polygon Group.

Polygon Group är en global aktör som erbjuder tjänster inom fukt-, vatten-, och brandskador, konsulttjänster inom skadeutredning, fuktsakkunnigtjänster, utbildning, miljö, tillfällig klimatkontroll, sanering och läcksökning.

– Polygon är inne i en enorm tillväxtfas där man köpt upp flera nya bolag. Innan vi började arbetet tillsammans med QLS fanns det ett antal uppenbara risker med den gamla infrastrukturen. Vi hade inte fullständig kontroll över vår infrastruktur med åldrad hårdvara, vilket medförde betydande instabilitet. Nu har vi en helt annan förenklad process och kontroll när exempelvis ett nytt bolag ska implementeras, berättar Jonas.

Det globala är ett globalt infrastrukturprojekt, vid namn ”PolyNet”, har på gått i över ett års tid och går ut på att ta kontroll över den lokala infrastrukturen i varje land och se till att den uppfyller projektets krav.

– Vi är mycket glada över att Polygon valde oss för detta viktiga projekt. Vi förstår hur avgörande det är för stora företag att ha tillgång till pålitlig IT-infrastruktur som kan stödja deras verksamhet på både lokal och global nivå., säger Fredrik Sandberg, VD för QLS.

Ytbehandling
Polygon Group är en global aktör som erbjuder tjänster inom fukt-, vatten-, och brandskador.

Nätverk globalt – sparar 70 000 euro per år

En utrullningssplan implementerades land för land, som började med en grundlig inventering av befintlig hårdvara och utvärdering av behov nu och framöver. Ett tätt samarbete med IT-ansvariga i respektive land och tydlig struktur i förarbetet var en förutsättning för genomförandet.

– Det har varit en resa mot att skapa exakt samma uppsättning på samtliga kontor. Prio ett var att ta kontroll över samtliga brandväggar och att standardisera nätverken och se till att alla är anslutna till Polygons globala WAN, säger Jonas.

I projektet har man valt att implementera full-stack Cisco Meraki globalt för Polygon och därmed har man fått den värdefulla visibilitet som krävs för att underhålla och supportera stora, komplexa nätverk på ett effektivt vis.

– Under hela resan har vi fått jättefin support och input från QLS. De har bland annat hjälp oss att rulla ut runt 300 sajter vilket inneburit högre kostnader för våra cloud-miljöer. Då kom de dock med en innovativ lösning om att applicera en virtuell appliance som kapade kostnaderna rejält – vi sparar faktiskt hela 70 000 euro per år, berättar Jonas som sammanfattar samarbetet med QLS såhär:

– Tryggt, innovativt och snabbfotat! Vi känner oss oerhört tacksamma.

Dags att säga hej!

Som kund hos QLS får du snabb och personlig service på nolltid. Hör av dig så hjälper vi dig och din organisation till en nätverks- och säkerhetslösning i världsklass.

QLS quality solutions AB

Address: Slakthusgatan 6, 415 02 Göteborg
Tel: +46 (31) 320 45 82
Email: [email protected]

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.