Kunder & Projekt

Ta del av våra kunders berättelser! Få inspiration och läs om hur hur vi skapat olika lösningar åt dem. Möjligheterna är oändliga!

Samskolan - Pether Lager

Samskolan: ”QLS löste våra nätverksbehov på ett utmärkt sätt”

Samskolan i Göteborg, med nästan 1600 elever, kände att det var dags att ta ett helhetsgrepp om skolans nätverk. Enligt Pether Lager, fastighetsförvaltare/IKT-samordnare på Samskolan, var det uppenbart att det befintliga nätverket var föråldrat, och QLS presenterade en utmärkt lösning som passade perfekt för skolans behov.

Samskolan i Göteborg, en fristående och icke vinstdrivande skola med cirka 1600 elever från förskola till gymnasiet, insåg behovet av en modernisering av sitt nätverkssystem. Pether Lager berättar att de hade kämpat med en mix av gamla lösningar och att de blev tipsade om QLS, som erbjöd en effektiv lösning.

– Det rör sig mycket människor i våra lokaler, där alla har minst en enhet med sig. Vi måste ha ett stabilt nätverk som håller för många. QLS tog snabbt fram en riktigt bra helhetslösning som passade oss perfekt. Det var verkligen en inspirerande att se i verkligheten hur en nätverksinstallation ska gå till. Nu är det som en välorganiserad och städad garderob. QLS har bytt alla switchar, alla trådlösa accesspunkter och bytt till en ny brandvägg. Nu har vi allt samlat i samma system, vilket är supersmidigt, säger Pether.

Samskolans nätverkslösning kommer från Cisco Meraki, en värld av molnbaserade nätverksprodukter som enkelt kan hanteras via ett intuitivt och funktionellt gränssnitt. Genom Meraki dashboard får man hela nätverket samlat, vilket ger ett överskådligt verktyg.

– Det är en fröjd att arbeta med Meraki! För mig har det varit en riktig ögonöppnare. Jag har kikat på andra gränssnitt, men Meraki känns överlägset både prismässigt och när det gäller användarvänlighet. Alla här har snabbt kommit in i det
Första året hade Samskolan ett löpande avtal med QLS, men nu sköter de en hel del löpande själva.

– Haha, de har sålt alldeles för bra grejer till oss! Fast vi har fortsatt regelbundna avstämningar med QLS där vi köper in deras kompetens för utvalda projekt och nödvändiga uppdateringar. Jag måste säga att vi träffar många olika leverantörer, men QLS har något unikt. Alla som jobbar där är ovanligt trevliga och man märker tydligt att det där är ett företag där personalen trivs, avslutar Pether.

Dags att säga hej!

Som kund hos QLS får du snabb och personlig service på nolltid. Hör av dig så hjälper vi dig och din organisation till en nätverks- och säkerhetslösning i världsklass.

QLS quality solutions AB

Address: Slakthusgatan 6, 415 02 Göteborg
Tel: +46 (31) 320 45 82
Email: [email protected]

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.