Kunder & Projekt

Ta del av våra kunders berättelser! Få inspiration och läs om hur hur vi skapat olika lösningar åt dem. Möjligheterna är oändliga!

Gotamedia

”Vi har kapat våra kostnader rejält”

Gota Media är en av våra återkommande kunder som bland annat använder ”nätverk som tjänst” och anlitar QLS för diverse frågor gällande IT-säkerhet. Dessutom fungerar vi ofta som bollplank och trusted advisor för dem.
– Det fungerar hur bra som helst att arbeta med QLS, och vi har sparat mycket pengar med de insatser som vi gjort tillsammans med dem de senaste åren, säger Rickard Zeller, IT-specialist på Gota Media.

Gota Media är ett mediehus och en koncern som tar avstamp i sin publicistiska värdegrund och i uppdraget från ägarna att spela en betydelsefull roll för att hålla demokratin levande och aktiv. Gota Media omfattar hel- eller delägda varumärken samt intressebolag. I koncernen finns tidningar som Borås Tidning (som vi på QLS har arbetat med sedan 90-talet), Ystads Allehanda och Sydöstran.

– Vi har runt 1000 anställda i koncernen och finns på 44 olika platser. Storleken varierar från enmanskontor till runt 100 medarbetare på de största kontoren, berättar Rickard Zeller.

Sedan några år tillbaka använder Gota Media ”nätverk som tjänst” från QLS där vi driftar alla deras nät med SD-WAN och supporterar med all utrustning, såsom switchar och routrar. Vi har segmenterat upp alla deras nätverk för ökad säkerhet.

Gota Media har implementerat en fullständig Cisco Meraki-lösning och har därmed fått den värdefulla översikt som krävs för att underhålla och supportera stora, komplexa nätverk på ett effektivt sätt.

– Vi trivs bra med Cisco Meraki. Man har verkligen en fantastisk överblick och insyn kring vad som händer, till exempel vilka enheter som kommunicerar med andra enheter. Dessutom är allt väldigt användarvänligt och lätt.

Gota Media använder även QLS:s egna kundportal, QARP. Där får de snabb information om exempelvis om en förbindelse går ner eller om något annat behöver åtgärdas.

– Det har verkligen blivit riktigt bra. Med de nya nätverkstjänsterna har QLS hjälpt oss att kapa kostnaderna rejält – bland annat genom att vi bytte från MPLS till local internet breakout, säger Rickard.

IT-säkerhet och trusted advisor

Förutom ”nätverk som tjänst” hjälper vi Gota Media med diverse säkerhetsarbete, exempelvis genom att teckna ett övergripande avtal som ger Gota Media full tillgång till hela Cisco’s säkerhetsportfölj till mycket förmånliga villkor och priser.

– IT-säkerhet är ett ständigt pågående stort arbete som vi kontinuerligt arbetar med. Jag diskuterar ofta olika frågor gällande säkerheten med Fredrik på QLS. Överlag är QLS en fantastisk trusted advisor och bollplank. Vi har ett stående månadsmöte, och de är bara ett samtal bort om det uppstår något. Det fungerar hur bra som helst, avslutar Rickard.

Dags att säga hej!

Som kund hos QLS får du snabb och personlig service på nolltid. Hör av dig så hjälper vi dig och din organisation till en nätverks- och säkerhetslösning i världsklass.

QLS quality solutions AB

Address: Slakthusgatan 6, 415 02 Göteborg
Tel: +46 (31) 320 45 82
Email: [email protected]

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.