Inspiration & nyheter inom nätverk

Vi håller dig uppdaterad på det senaste inom nätverk och säkerhet.

En nätverkslösning som bara funkar

Söker du också efter en nätverklösning som funkar? Många aktörer på marknaden idag erbjuder en nätverkslösning där de åtar sig att sköta driften utav nätverket, i många fall ingår även kostnaden för hårdvara i erbjudandet. Vi på QLS har tagit konceptet betydligt längre och i vårt erbjudande ingår allt, och då menar vi verkligen allt.

Vårt uppdrag när vi levererar nätverk som tjänst är ganska enkelt uttryckt – Allt ska bara fungera, hela tiden. Lätt att säga, men det ligger det ganska mycket bakom det uttrycket.

För att allt skall fungera så krävs det först och främst att lösningen verkligen är anpassad till vad den skall användas till. Det är enkelt att bara kasta in så mycket produkter och licenser som det bara går, då har man ju iallafall säkrat upp sig för alla eventualiteter som kan komma att uppstå under livscykeln, men det ger sällan en kostnadseffektiv lösning vilket de allra flesta strävar efter.

Planering för en nätverkslösning som funkar

Trådlösa nät är ett typexempel på en funktion som kräver lite planering, eftertanke och erfarenhet om man vill ha en så effektiv och välfungerande lösning som möjligt. Det gäller att veta hur många accesspunkter som går åt för optimal täckning och vad det trådlösa nätet skall användas till – Inte speciellt komplicerat om man bara skall läsa sina mail men betydligt mer komplext om flera personer skall kunna sitta i videosamtal samtidigt och dessutom ha friheten att kunna placera sig var som helst på kontoret, något som den stora majoriteten av användarna idag tar för givet.

För att detta ska fungera så krävs det att man har gjort sin planering innan, vanligast i form av en så kallad ”predictive site survey”, där man utför beräkningar över hur många accesspunkter som går åt baserat på kontorets yta och tillgängliga radiokanaler, antal uppkopplade enheter och prestandakrav beroende på vad nätverket skall användas till.

Det krävs också när man väl får accesspunkterna på plats, att man gör en finjustering av radionivåer och kanaler för att optimera nätverket – det är det som gör att ”allt bara fungerar” Vi har certifierade tekniker med gedigen erfarenhet och rätt verktyg för att se till att din trådlösa miljö blir så optimal som möjligt.

Självklart ingår detta, helt utan extra kostnad, i vårt erbjudande.

Rätt produkt på rätt plats

Det är inte alltid lätt att navigera sig genom den djungel som produktutbudet hos tillverkarna utgör.

Behövs en switch med de här funktionerna eller klarar vi oss med en enklare? Vilka funktioner kommer vi att behöva för att snabbt kunna hitta problem som uppstår? Vad kommer vi att behöva för funktioner och prestanda om tre år?

Det finns många frågor, men när du köper nätverk som tjänst utav oss så behöver du inte bekymra dig om några av dem. Våra lösningsdesigners sitter på mångårig erfarenhet och håller sig hela tiden uppdaterade om kommande tekniktrender som kan påverka vilka funktioner och vilken prestanda du kommer att behöva de kommande åren – oavsett om det handlar om nya trådlösa standarder som du kan dra nytta av, eller vad nästa generations videosamtal kommer att kräva av ditt nätverk.

En viktig aspekt när vi designar våra nätverk är också att de skall vara skalbara, så du tryggt kan fortsätta ha ett nätverk i världsklass, oavsett hur mycket ditt företag växer. Naturligtvis ingår en optimerad design med rätt produkter för just ditt företag i vårt erbjudande

IP plan optimerad för segmentering – en nätverkslösning som funkar

Nu blir det kanske lite tekniskt, men ett nätverk, oavsett om det är på ett lokalkontor eller ett huvudkontor, bör inte bestå av ett enda IP subnät. Anledningen till detta är att det i sådana fall är svårt att separera enheter. Alla enheter kan i princip kommunicera med varandra, vilket inte är en önskvärd situation ur säkerhetssynpunkt.

Man bör därför bygga någon form av säkerhetszoner så man kan begränsa vilka enheter som får komma åt vad. Vi tar fram en skalbar IP plan, anpassad för din verksamhet, som gör att du på ett enkelt sätt kan särskilja exempelvis gäster och mobiltelefoner från interna användare. Det gör att du på ett säkert sätt kan erbjuda alla tjänster på samtliga kontor inom verksamheten, utan att behöva riskera att obehöriga enheter får tillgång till dina interna system. Naturligtvis ser vi alltid till att din befintliga struktur fungerar under hela implementationsfasen av en ny IP plan.

Detta ingår naturligtvis utan tillkommande kostnad i vårt erbjudande.

Övervakning, ändringar och support

En nätverkslösning i världsklass kräver mer än bara bra planering och rätt produkter, det behövs också en kontinuerlig övervakning för att snabbt kunna upptäcka och avhjälpa fel. Vi övervakar alla komponenter i din lösning dygnet runt med hjälp av vår egenutvecklade plattform. Det gör att vi hela tiden får information om händelser i ditt nätverk, oavsett om det är en internetanslutning som går ner under bara ett par sekunder, eller om en trådlös accesspunkt upptäcker störningar.

All information matas kontinuerligt till vår molnplattform som analyserar händelsen, sätter ihop en incidentrapport och skapar ett ärende i vårt system, helt utan att du behöver göra något. Du kan hela tiden följa ärendet i vår kundportal där du har allt samlat och du har all information inom någon minut från att händelsen inträffat. Skulle det behövas, så kontaktar någon av våra certifierade tekniker dig, i många fall utan att dina användare ens har upptäckt problemet.

Det är det som vi kallar proaktivitet och det är bara möjligt om man till stor del har automatiserat dessa flöden, men vi tror också på att en mänsklig och kompetent hand i slutet av kedjan tillför ett mervärde som är svårt att få med enbart automatiserade system.

En kompetent övervaknings- och analysplattform bör alltid ingå i en nätverkslösning – och det gör det självklart i vårt erbjudande.

Direktkontakt med certifierade tekniker – en nätverkslösning som funkar

Men även om vi siktar på att automatisera mycket så vet vi att ibland uppstår det frågor eller så behövs det snabb hjälp med något nätverksrelaterat. Då är det tryggt att veta att du har alltid direktkontakt med certifierade tekniker som snabbt kan svara på dina frågor, avhjälpa ett problem, eller till och med utföra en ändring i din konfiguration.

Hos oss finns det inga mellanhänder när du behöver hjälp. Vi ser också till att alla komponenter alltid hålls uppdaterade och det sköter vi självklart på de tider som du anger när din verksamhet inte är aktiv. Vi tror egentligen inte att vi behöver säga det, men naturligtvis ingår allt detta också, oavsett hur mycket hjälp eller hur mycket ändringar du behöver.

QLS – när du söker efter en nätverkslösning som funkar!

Dags att säga hej!

Som kund hos QLS får du snabb och personlig service på nolltid. Hör av dig så hjälper vi dig och din organisation till en nätverks- och säkerhetslösning i världsklass.

QLS quality solutions AB

Address: Slakthusgatan 6, 415 02 Göteborg
Tel: +46 (31) 320 45 82
Email: [email protected]

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.