Kunder & Projekt

Ta del av våra kunders berättelser! Få inspiration och läs om hur hur vi skapat olika lösningar åt dem. Möjligheterna är oändliga!

Driftad nätverkslösning till Skandinaviens största arkitektbyrå

Att ligga i framkant och skapa innovativ och miljövänlig arkitektur kräver ett nätverk som alltid fungerar optimalt. När Skandinaviens största arkitektbyrå, White arkitekter, skulle förnya sin infrastruktur föll valet på att köpa nätverk som tjänst, en driftad nätverkslösning från QLS quality solutions där allt ingår.

De snabba tekniska framstegen och skiftet till en digital arbetsmiljö har gjort att vi blivit allt mer beroende av en stabil nätverksanslutning för att driva våra professionella liv. En pålitlig nätverksanslutning är ofta avgörande för att vi ska förbli produktiva; alla kommunikationsavbrott och störningar kan liknas vid ett totalt ”strömavbrott” när ingenting längre fungerar som det ska.

Det är då kanske ingen överraskning att en sådan viktig livsnerv för en modern verksamhet ofta får sin beskärda del av skulden när saker och ting inte går helt rätt – även om det inte alltid nödvändigtvis är motiverat! White arkitekter, Skandinaviens största arkitektbyrå med kontor i fyra länder och 900 anställda är ett företag som är kraftigt beroende av ett väl fungerande nätverk.

Rätt fokus ger bättre effektivitet

Tidigare var varje kontor i princip tvungen att hantera sitt eget nätverk. Även om White arkitekter hade centraliserade IT-resurser, föll hantering, felsökning och optimering av varje kontors nätverk ofta på en eller två arkitekter som också fått ansvaret för den lokala IT miljön. Men fokus och hos en arkitekt bör och ska ligga på att konstruera och designa fantastiska byggnader, möbler och miljöer, inte felsöka och drifta en nätverksinfrastruktur.
Detta var en av anledningarna till att White arkitekter behövde modernisera sin kommunikationsplattform och istället för en traditionell lösning föll valet på att köpa sin infrastruktur som en tjänst från QLS quality solutions.

En nätverkslösning i världsklass

En komplett lösning med switchar, accesspunkter och brandväggar från Cisco Meraki levererades till samtliga kontor till en fast månadskostnad där all support, optimering och hantering ingår, helt utan initial kostnad för vare sig hårdvara eller licenser. Då mer om mer kommunikation idag sker mot molntjänster, ersattes den tidigare MPLS lösningen som anslöt samtliga kontor till huvudkontoret och den internetanslutning som fanns där, med ett nytt SD-WAN och lokal internetaccess på samtliga kontor. På så sätt ökades inte bara effektiviteten och hastigheten utan de totala kostnaderna sänktes också avsevärt.

White Arkitekter kan nu fokusera all sin energi på att göra det de kan bäst – att skapa innovativ design, samtidigt som de låter QLS ta hand om nätverket och se till att allt fungerar optimalt.

Dags att säga hej!

Som kund hos QLS får du snabb och personlig service på nolltid. Hör av dig så hjälper vi dig och din organisation till en nätverks- och säkerhetslösning i världsklass.

QLS quality solutions AB

Address: Slakthusgatan 6, 415 02 Göteborg
Tel: +46 (31) 320 45 82
Email: [email protected]

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.